Skupite šišarke u lokalnom parku i ponesite koliko želite. Ovaj projekat traje između četiri i šest nedelja, jer je šišarkama potrebno dosta vremena da upiju miris cimeta koji će potom vašom učiniti još prijatnijim i toplijim.

Postoji nekoliko metoda kojim možete napraviti svoje šišarke sa mirisom cimeta.

Šta vam je potrebno

  • šišarke
  • aluminijumske folije
  • pleh
  • velika plastična kesa koja se može zatvoriti
  • eterično ulje sa mirisom cimeta
  • flašica sa prskalicom

Uputstva za rad

Na aluminijumsku foliju ili pleh stavite šišarke. Poređajte ih tako da između njih ima malo prostora. Stavite svoj pleh u rernu, koju ste predhodno zagrejali na 200 stepeni. Vodite računa da rešetka u rerni bude na srednjoj poziciji. Neka šišarke ostanu u rerni sat vremena. One će se do tada otvoriti, a na taj način ćete iz njih izbaciti sve insekte ili bilo koje bakterije. Kada ih izvadite iz rerne, ostavite ih da se u potpunosti ohlade.

Stavite nekoliko kapi eterinog ulja u malo vode i svoju flašicu sa prskalicom, protresite i potom isprskajte svoje šišarke. Šišarke stavite u najlon kesu i zatvorite da stoje četiri do šest nedelja kako bi šišarke upale sav miris. Jednom nedeljno je protresite kako bi se miris ravnomerno rasporedio.

Kada ih izvadite nakon isteka roka, stavite ih u svoj hodnik, dnevni boravak ili bilo koju drugu prostoriju koju želite da osvežite jesenjim čarima. Vaš dom će mirisati prijatno i toplo. Sigurni smo da će te još više uživati u jesenjim danima.

Pin It on Pinterest

Share This